Közlemények, hírek


Menü


Bejelentkezés


RSS

 

 Pest Megye Önkormányzata

Sportszelet

-

Pest megyei diadal született a játékvezetők országos tornáján Budakalászon

2014.01.13 07:17:51 | PMLSZ-kommunikáció

Január 12-én, vasárnap délután telt ház, közel négyszáz nézõ elõtt került sor az idén az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága által szervezett hagyományos országos játékvezetõi torna döntõjére a Budakalászi Sportcsarnokban, amelyet a házigazda Pest megyei csapat a budapestiekkel vívott. A finálé az utolsó két percben dõlt el Oláh Gábor szenzációs góljaival a Pest megyei játékvezetõi válogatott javára egy sokáig emlékezetes kétnapos rendezvény végén.

A Benkõ Tamás megyei igazgató által vezetett ünnepélyes eredményhirdetésen megjelent és beszédet mondott Rogán László, Budakalász polgármestere, Puhl Sándor, az MLSZ JB alelnöke és Dunai Antal olimpiai bajnok, korábbi európai ezüstcipõs labdarúgó, az MLSZ tanácsadója. Díjakat adott át továbbá Kassai Viktor, a világ egyik legjobb jelenkori játékvezetõje, Tóth Vencel, az MLSZ Játékvezetõi Testületének elnöke és Székely Ferenc korábbi FIFA-asszisztens, a Pest megyei játékvezetõi bizottság elnöke is.

Pest megyei diadal született a játékvezetők országos tornáján Budakalászon

A tornagyõztes Pest megyei játékvezetõi CSAPAT


A 9. Országos Sípmester Fesztivál emlékezetes végjátékára ugyancsak felejthetetlen elõzmények után került sor. A torna húsz csapata két részletben, két-két csoportban vívta meg selejtezõmérkõzéseit a Budakalászi Sportcsarnokban, illetve a szentendrei Móricz Zsigmond Gimnázium tornacsarnokában; az elõzõ helyszínen szombaton reggel pontban nyolc órakor dr. Dietz Ferenc, Szentendre, míg az utóbbi helyen Rogán László, Budakalász polgármestere köszöntötte a jelenlévõket, majd kezdetét vette a hatvannégy mérkõzésbõl álló sorozat, amelynek részletes mûsorát az erre az alkalomra a PMI által megjelentetett színes programfüzetbõl követhették nyomon a résztvevõk és az érdeklõdõk. A szombati csoportmérkõzéseket vasárnap reggel Szentendrén az alsó-, illetve Budakalászon a felsõházi szakasz követte. A verseny- és szervezõbizottság jóvoltából valamennyi mérkõzés jegyzõkönyve a lefújást követõen már olvasható volt az MLSZ-adatbankban a Pest megyei versenyek alatt, ITT.

Szombaton gálatorna színesítette a programot, amelynek megnyitóján Dunai Antal korábbi olimpiai bajnok legenda a Magyar Labdarúgó Szövetség nevében a Parlamenti válogatott, a Pest megyei polgármester-válogatott, a korábbi élvonalbeli és válogatott játékosokat felsorakoztató Pest megyei Grundfocisták, valamint az MLSZ megyei igazgatóinak csapatait köszöntötte, majd elvégezte a nyitómeccs kezdõrúgását. Dunai Antalt ezt követõen a szentendrei Dunakanyar SE Bozsikos csapatainak tagjai üdvözölték a pálya szélén, a lelátón helyet foglalt az MLSZ versenyigazgatója, Csiki Károly is. A gálatorna papírforma-eredményt hozott: 1. Pest megyei Grundfocisták; 2. MLSZ megyei igazgatók; 3. Parlamenti válogatott; 4. Pest megyei polgármesterek. A tágas VIP-helyiségben tartott eredményhirdetésen a megyei igazgatónak Dunai Antal volt segítségére a díjak átadásában, melyeket a csapatok mellett Páling Zsolt gólkirályként, dr. Riebl Antal délegyházi polgármester legjobb kapusként, illetve a parlamenti képviselõket erõsítõ dr. Zsilinszky László a legjobb mezõnyjátékosként vehetett át. Emléklapot kaptak a kiválóan mûködõ korábbi elismert sípmesterek, Ábrahám Attila, Arany Tamás, Juhos Attila és Sápi Csaba. A mérkõzéseken pályára lépett - mások mellett - Koszta János, Nyilas Elek, Telek András, Keresztúri András, Kovács Kálmán, Répási László, Egressy Gábor volt válogatott labdarúgó, illetve a Magyar Országgyûlés válogatottjának színeiben Csampa Zsolt országgyûlési képviselõ, csapatkapitány; Balogh Gábor miniszterelnöki tanácsadó, korábbi kétszeres világbajnok öttusázó; Kõszegi Zoltán országgyûlési képviselõ, Dabas polgármestere; Birkás Tivadar és Pánczél Károly országgyûlési képviselõk; Hosszú Zoltán és Kovács Norbert, az Országgyûlés Sport- és turizmusbizottságának szakértõi, valamint Szabó László, a FociFesztivál fõszervezõje is.

Az elsõ napot este nyolc órától a ’kalászi csarnokban négyszáz fõ részvételével rendezett díszvacsora zárta le, amely Rogán László polgármester köszöntötte a megjelenteket. Õt Tóth Vencel JT-elnök, Székely Ferenc Pest megyei JB-elnök és végül Benkõ Tamás megyei igazgató követte felszólalásával. A nagyszerû étkek mellé öttagú cigányzenekar húzta el a jelenlévõk nótáját, a rendezvény éjfélkor zárult.

A torna vasárnapi játéknapján fokozódtak az izgalmak, nagyszerû egyéni és csapatteljesítmények, kemény, férfias, de mindvégig sportszerû játék, méltó játékvezetés, összességében igazán színvonalas kispályás futball jellemezte a pályán történteket, és jó hangulat a döntõ közeledtével egyre zsúfoltabbá váló budakalászi lelátót. A fináléba végül a budapesti játékvezetõ csapat a papírformának megfelelõen, míg a házigazda Pest megyei együttes az elõzetes várakozásokat messze felülmúlva jutott be. Nagy taktikai csatát, gigászi küzdelmet, kiemelkedõ játékvezetést hozott a döntõ húsz perc, amelyet az utolsó két minutumban Oláh Gábor remekbe szabott gólokkal döntött el a házigazda Pest megyei játékvezetõk javára. A csarnok szinte felrobbant a kitörõ örömtõl, az országos kerettag játékvezetõ, korábbi NB-s labdarúgó nyakában elõbb a csapattagok és a szakmai stáb ünnepelt, majd a lefújást követõen csatlakozott az önfeledt öröm kifejezéséhez a közel félszáz önkéntes segítõ, a Pest megyei JB testületileg, valamint a megyei igazgató is.

Mind a húsz csapat felsorakozott az eredményhirdetéshez, amelyet ezúttal is Benkõ Tamás vezényelt, egyesével bemutatva és szólítva a díjátadókat: Rogán László polgármestert, Puhl Sándort, Dunai Antalt, Kassai Viktort, Tóth Vencelt és Székely Ferencet - valamennyiüket hosszú, elismerõ taps kísérte a képzeletbeli pódiumra. Elsõként egyesével jöttek ki a torna mérkõzéseit vezetõ sípmesterek emléklapot, ajándék dvd-t és Pest megyei zászlót átvéve, majd a 20. helyen végzett csapattól a negyedik helyezettig bezárólag kapták meg oklevelüket a csapatkapitányok. A bronzérmeket Tóth Vencel akasztotta egyesével a "kisdöntõben" a szabolcsiakat legyõzõ Hajdú-Bihar megyei játékvezetõk nyakába, míg az ezüstérmes fõvárosiak Dunai Antaltól és Kassai Viktortól fogadhatták elsõ kézbõl a gratulációkat és a medáliát. Ezután a különdíjak kerültek jogos tulajdonosaikhoz: a legsportszerûbb csapatnak járó serleget Békés megye vehette át Rogán László polgármestertõl, a nyolc gólt szerzõ budapesti Szõts Gergely természetesen a többszörös egykori gólkirálytól, Dunai Antaltól fogadhatta az elismerést. A legeredményesebb játékos a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia parancsnoka, Horváth Gábor dandártábornok által felajánlott különdíjat is átvehette a szentendrei Görgey Artúr Laktanyában képzési osztályvezetõ-helyettesként teljesítõ játékvezetõtõl, Kömpf Gyulától. A Baranya megyeiek hálóõre, Horváth György kapta a legtöbb szavazatot a legjobb kapusnak ítélendõ díjért, amelyet Kassai Viktor adott át. Szûnni alig akaró vastaps kíséretében Puhl Sándor nyújtotta át a legjobb mezõnyjátékosnak járó jutalmakat Oláh Gábornak, a döntõ Pest megyei hõsének.

Pest megyei diadal született a játékvezetők országos tornáján Budakalászon

Oláh Gábor a döntõbeli második gólja elõtt: éppen megkerüli a budapestiek kapusát, majd az üres kapuba gurít


A díjesõt természetesen az aranyérmek nyakba akasztása zárta, Rogán László polgármester és Puhl Sándor JB-alelnök egyesével gratulált a tornagyõztes Pest megyei játékvezetõi válogatottnak és szakvezetõjének, Csorba Csabának. A hatalmas vándorserleget Puhl Sándortól vehette át Oláh Gábor csapatkapitány. Az eredményhirdetés zárszavában Puhl Sándor, a világ labdarúgásának valaha élt egyik legjobb játékvezetõje mind a résztvevõ csapatok vezetõinek és tagjainak, mind a szervezõ Pest Megyei Igazgatóságnak kifejezte elismerését, s nem feledkezett meg azok elõtti néma fõhajtásról sem, akik a játékvezetõk nagy családjának eltávozott tagjaiként már csak az égbõl figyelhették a sípmesterek ünnepi fesztiváljának kétnapos budakalászi és szentendrei, sokáig emlékezetes történéseit.

Honlapunk hamarosan a résztvevõk nyilatkozatcsokrával, a torna részletesebb eseménytörténetével, valamint az MLSZ PMI Facebook-oldalára feltöltendõ, Sipos Hajnalka (http://siposfoto.gportal.hu) által készített több száz helyszíni fényképpel tekint majd vissza a kétnapos rendezvényre.
Facebook-oldalunkon megtekinthetõ a döntõ videója is.


A január 11-én és 12-én Budakalászon és Szentendrén az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága által szervezett 9. Országos Sípmester Fesztiválról készült fotók felkerültek igazgatóságunk Facebook-oldalára. A fényképek Facebook-regisztráció nélkül is megtekinthetõk honlapunkról.

Kattintson képgalériánkra:
- 9. Országos Sípmester Fesztivál, Budakalász és Szentendre, 2014. január 11-12.

Korábbi közleményeink:
- Január 11-12-én Budakalászon és Szentendrén rendezik a 9. Országos Sípmester Fesztivált
- Pályán a parlamenti képviselõk, a megyei polgármesterek, tucatnyi volt válogatott játékos és a megyei igazgatók